Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Учредително събрание

Учредително събрание на Съюза на погребалните фирми в България

СПФБ е учреден на 11.02.1993 година в град Казанлък в поднoжието на връх „Бузлуджа“.Сякаш неслучайно учредителите на съюза са избрали точно това географско място от нашата родина, за да положат началото на една организация обединяваща и защитаваща интересите на всички Български предприемачи, инвестирали свойте пари в най-непривлекателната, но достойна за уважение дейност.В тази долина преди хиляди години траките са увековечили свойте владетели като са избрали за тях най-хубавото място, в което да положат тленните им останки преди да се пренесат във вечността.Тази долина траките са превърнали в гробище за своите старейшини и са построили култовите си храмове на слънцето, водата, красотата и вечността.И ако те са вярвали, че смъртта е онова радостно събитие, което пренася посветените в по-добър живот, всички членове на СПФБ вярват, че достойната раздяла със земния живот е тяхна грижа и дълг.

УЧРЕДИТЕЛИ: ЕФ „Покой“ гр. София, СД „Хадес“ гр. София, ПБ „ГЕЯ“ гр. Перник, ЕТ „Стефан Петракиев“ гр. Разград, ЕТ „Иван Рангелов“ гр. Пловдив, ПБ „Аид“ гр. Варна, СД „Вис виталис“ гр. Казанлък.