Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Врачанка отива на съд заради търговия с гробни места

Прокуратурата във Враца повдигна обвинение на бивша служителка на общинската управа за присвоени пари от продажба на гробни места. Обвинителният акт вече е внесен в районния съд и предстои насрочване на делото.

Обвиняемата Веселка Генова като администратор във врачанското общинско предприятие "Обредни дейности" е присвоила близо 10 хиляди лв. Незаконно придобитата от нея сума била от събрани и неотчетени такси за откупуване на гробни места, твърди обвинението. За да прикрие престъплението си служителката съставяла и официални документи с невярно съдържание.

Далаверата лъсна преди време, когато няколко траурни агенции във Враца подадоха сигнал в полицията, че санитар в местната болница върти търговия с трупове и давал сведения за починалите само за една от местните агенции, която му заплащала за услугите.

Ощетените дори направили собствено разследване и разбрали, че санитарят има своя агенция, която е регистрирана във Вършец. В далаверата била забъркана и служителката на общинското предприятие Веселка Генова,която била в комбина със санитаря и умишлено задържала парите за изкопаване на гробни места или за наемането им.