Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Погребалните фирми са против медици да посредничат на траурни агенции

Съюзът на погребалните фирми в България е против медици да посредничат на траурни агенции, каза на пресконференция неговият председател Атанас Аргиров.

По думите му, у нас съществува порочна практика срещу комисионна медицински лица в социални и лечебни заведения да препоръчват определени фирми, бюра и агенции за траурни услуги. Той нарече тази практика грозна, неморална и отвратителна, а медиците определи като "комисионери, които превръщат болниците в борси са покойници".

Аргиров подчерта, че с медицинския си авторитет, под формата на помощ тези хора практически изнудват близките на починалите, защото за насочването към определени фирми получават най-малко 200-300 лева комисионна, което натоварва допълнително разходите за погребение.

С участието на представители на сродни организации от Европа, във Велико Търново Съюзът на погребалните фирми в България отбеляза 20 години от своето учредяване.

Източник: data.bg