Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Форум събира представители на погребални фирми от страната и чужбина

Около 80 представители на погребални агенции от страната и гости от чужбина ще участват в тържествено събрание във В. Търново, организирано по повод 20 години от учредяването на Съюза на погребалните фирми в България. Официалното откриване на форума е от 10,30 ч. в конферентната зала на елитен хотел в старата столица. Гостите от чужбина са от Холандия, Полша, Турция и Италия.

Съюзът на погребалните фирми в България възниква през 1993 година като естествено и доброволно сдружение на частни предприемачи в този специфичен бизнес, с цел защита интересите на своите членове, премахване на монопола на държавата и общините. Засега е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско-промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации със седалище Холандия.

Източник: Darik News