Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

20 ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ НА СЪЮЗ НА ПОГРЕБАЛНИТЕ ФИРМИ В БЪЛГАРИЯ. ПОКАНА КЪМ МЕДИИТЕ.

Съюзът на погребалните фирми в България организира честване по повод 20 години от своето учредяване, в гранд хотел "Янтра"– град Велико Търново на 23.02.2013 г. /събота/. Официалното откриване на форума е от 10,30 ч. в конферентна зала 1 на комплекса.

Съюзът възниква през 1993 година като естествено и доброволно сдружение на частни предприемачи в този специфичен бизнес, с цел защита интересите на своите членове, премахване на монопола на държавата и общините. Съюзът е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско-промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации FIAT-IFTA, със седалище Холандия. Във форума се очаква да вземат участие около 80 представители на погребални фирми от страната и гости от чужбина. Гостите от чужбина са от Холандия, Полша, Турция и Италия. Двама са представителите на Холандия– Дирк Ван Вюре- младши­– секретар-ковчежник на FIAT-IFTA и Дирк Ван Вюре-старши– бивш президент на FIAT-IFTA /1994-1996/, представител на Погребална асоциация. Двама от Италия– Алесандро и Даниела Боси от Погребална асоциация FE.N.I.O.F. Марек Шишевич– представител на Погребална асоциация в Полша и г-н Мурат Асланоглу– представител на Погребална асоциация– Турция. Изпратени са официални покани до кмета на гр. Велико Търново- Даниел Панов, арх.Мария Каразлатева– експерт в Министерството на културата и депутати от Народното събрание. Поканата важи за акредитирани журналисти от печатни и електронни медии за участие в брифинга от 11.00ч. във ВИП залата на хотел Янтра, гр.Велико Търново.

Пресцентър на СПФБ