Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Делегация на СПФБ посети TANEXPO – 2012 г. в гр. Болоня, Италия

Делегация от членове на СПФБ, водена от председателя на УС на СПФБ, г-н Атанас Аргиров, посети по покана на г-н Нино Леанца, собственик на изложението, TANEXPO - 23. 24. 25. МАРТ - 2012 г.Взе участие в официалното откриване на изложението:


По време на визитата председателя и членове на СПФБ се срещнаха с ръководството на Италианската асоциация FENIOF:
Беше проведена среща и с ръководството на FIAT-IFTA, като се обсъдиха внесения от СПФБ проект за закон за гробищните паркове, погребалната и траурно-обредната дейност и жалбата от СПФБ до КЗК, срещу внесения в парламента и приет на първо четене закон за ПЧП. Категоричното становище на ръководството на FIAT-IFTA е, че трябва да се спазва стриктно конкуренцията и гробищата и дейностите в тях, не трябва да се отдават на концесия или под друга форма на договаряне.

Група членове се срещна и с заместник председателя на полската делегация.


Членовете на СПФБ разгледаха изложението и събраха богата и полезна информация, която ще бъде приложена в България.

Пресцентър на СПФБ