Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Умират от коронавирус или с коронавирус – силно експертно несъгласие с Мутафчийски и СЗО

Колко точно хора са умрели от коронавирус ? А с коронавирус? Отговорът на тези въпроси според д-р Стоян Алексов, един от водещите патоанатоми в България и председател на Българската асоциация по патология, звучи на първо четене много крайно – и то на база споделен опит с негови колеги от цяла Европа.

Actualno.com потърси д-р Алексов поради две причини. Първата – негово интервю за портала "Право и здраве", чието лице е д-р Стойчо Кацаров. Втората – мнението на началника на Националния оперативен щаб (НОЩ) генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, чиято специалност обаче е коремната хиргургия – че е манипулативно да се говори, че не се умира от коронавирус.

"Коронавирусната инфекция не води до смърт", заяви д-р Алексов в разговора си с д-р Стойчо Кацаров, в който сподели опит от 16-тия Европейски конгрес по патология, проведен онлайн вчера (13 май). Можете да изслушате на пълен запис най-долу в материала това интервю. Но всъщност това твърдение само по себе си, без контекст, лесно може да бъде прието буквално в грешна посока.

Прочети пълния текст в actualno.com