Съюзът на погребалните фирми в България е най-старата, най-голямата и широко представена в цялата страна организация в бранша на траурните и погребалните услуги в България, член е на Българската търговско промишлена палата и национален член за България на Международната федерация на погребалните асоциации.

Новини на СПФБ

Среща на борда на FIAT-IFTA и EFFS по време на FUNÉRAIRE 2019 в Париж

На 21 ноември 2019 борда на EFFS и членове проведоха общото събрание на 2019г. по време на Salon Funéraire в Льо Бутже близо до Париж. Същия ден бордът на FIAT-IFTA се събра в хотел Le Bourget. Основна тема на срещата: преразглеждане на устава на FIAT-IFTA, подзаконови актове и приложения.Всички документи ще бъдат предоставени на членовете на FIAT-IFTA по време на I.C.D среща и общото събрание на 16-та международен конгрес в Йокохама на 22 - 24 юни 2020г.

Една от съществените реформи на FIAT-IFTA ще бъде модернизиране на отделите.

Всички отдели вече ще се управляват от борд с определини в устава на FIAT-IFTA правомощия. В Йокохама членовете на FIAT-IFTA ще поставят началото на: борд за погребално наследство на FIAT-IFTA, борд на международна мрежа от крематориуми и борд на платформа за погребални празници. Освен това, нов и подробен етичен кодекс ще стане част от правния орган на FIAT-IFTA. За да отпразнуват 25 годишнина на EFFS членове от двете организации ще посетят крематориум в гробище Père Lachaise. Крематориумът е отворен през 1889 и е собственост на общината на град Париж и е отдаден за 30 години на концесия на частна компания. Вечерта всички се събраха на гала вечер в латиноамериканско кабаре Paradis.